Ciorbă de viţel

de diaconta in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2013 | 19534 vizualizari

 

O ciorbiţă absolut delicioasă.Spun asta fără nici o urmă de modestie.Imi plac foarte mult ciorbiţele astea cu multe legume si drese cu smântână.Dar mai bine va spun cum am facut-o,ciorba evident.

 

INGREDIENTE

  • O bucata de carne de vitel cu os,cam300 g am avut eu
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • Gulie
  • Telina radacina
  • 200 g smântâna
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura ulei
  • ½ cub Bors magic
  • Leustean,frunza de telina
  • Marar si patrunjel verde
  • Sare,piper alb
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de viţel:

Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.

Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat cubulete mici.L-am pus sa se caleasca cu putin ulei,apoi l-am pus peste supa de carne.

Când a fiert si zarzavatul,am pus leusteanul,frunza de telina si piper.

Am dizolvat ½ de cub de Bors magic în putina ciorba si l-am pus în oala.

Galbenusurile le-am amestecat cu smântâna,apoi am pus ciorba fierbinte câte putin pâna am obtinut o temperatura apropiata de cea din oala.

Am tras oala de pe foc si am pus compozitia de ou cu smântâna,amestecând  cu telul.

Am pus oala iarasi pe foc si am adaugat patrunjelul si mararul verde.

Dupa ce a mai dat doua clocote am oprit focul.

 

Poftă bună!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

mihaelar63 1

01.07.2015, 17:58

Die sa-ti spun drept eu am gandit ca fiecare foloseste cati are. Da n-am scris din prima )

diaconta 1

01.07.2015, 21:20

Mihaela ))))))) chiar asa,uneori as pune mai mult da' daca nu am )))))))))

dantes 1

14.03.2021, 08:28

Buna!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana